Info...

- Berichten geselecteerd uit de lijst.

Bericht van: Luc vervecken(webmaster)

Klein verslag van een bezoekje aan Werl anno 08/2016 van Jef Plas.
Fotos staan in het album!

--------------------------------------------------------------------------------

Op donderdag 4 augustus bezocht ik samen met een andere Achelse milicien (Jean-Pierre Sleurs, 5de linie Soest) en een gepensioneerde commandant (Geert Stevens) van de logistieke eenheid onze vroegere kazerne Houthulst in Werl. Er schiet bijna niet meer van over...

De verblijfblokken van de Stafbatterij, A en B-batterij, het Licht Vliegwezen, enz. zijn allemaal verdwenen en hebben plaats gemaakt voor de forse uitbreiding van de gevangenis. Onze kantine (dacht ik) stond er nog. Het gebouw is gerenoveerd en zat vol politieke vluchtelingen. Het gebouw aan het paradeplein is nog intact en mooi gerenoveerd tot een prachtig hotel. De dreef langs het voetbalveld is nog duidelijk zichtbaar met nog altijd een rij wilde kastanjebomen. De sporthal, waar we mening matchke gingen sjotten of basketten, is omgetoverd tot een lokaal voor jeugdactiviteiten op kinderspeelpleinwerking. Het voetbalveld zelf is een ruig begroeid stuk grond, nauwelijks herkenbaar. De gebouwen met keuken en refter, de bakkerij, de opslagruimten voor benzine, enz. zijn allemaal verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor industriegebouwen. Ook het SAS-depot is verdwenen en industriegebied geworden.

Het deed toch wat...ik werd er stil van!

Pierre plevoets  antwoorde op: 2017-01-20 ( 20:46:32)

Dag,
Ik ben ook nog eens in Werl gaan kijken, wel al geleden van augustus 2015. Er blijft inderdaad niet meer veel over van onze kazerne en het was wel even goed rondkijken en herinneringen ophalen eer je terug een beeld kon ophalen van 40 jaar geleden.
Ben ook nog richting SAS gegaan, maar daar was het nog erger. Alleen maar industriegebouwen.
Het is inderdaad om een beetje stil te worden.


Hauman everaard  antwoorde op: 2017-04-19 ( 19:39:10)

Ik zat in blok Laarne boven ,onderaan zaten walen, maar dat was lichting 78 . Die met zijn fritten naast de muur mis ik wel . Als het eten slecht was kroop iemand op de muur voor een grote bestelling ,20 stuks min en braadworsten , de enige groenten was een augurk . Om 9 uur was alles uitverkocht. Just,ik zat in de 4 cie mat.Grtjes.